Plavkyně Zamazalová opět boduje na Českém poháru

17.06.2018 21:46

Veronika Zamazalová přivezla z Českého poháru v plavání, který se konal od pátku do neděle v rekonstruované padesátce v Ústí nad Labem bronzovou medaili. Z dopoledních rozplaveb se kvalifikovala na své oblíbené trati do odpoledního finále A. Solidní výkon jí vynesl bronzovou příčku. Na stupních vítězů si pogratulovala s dvojnásobnou mistryní Evropy z roku 2012 Petrou Chocovou, která zde na této trati zvítězila. V nejlepší finálové osmičce se objevila blanenská plavkyně i na dvojnásobné trati. Na stovce prsa doplavala těsně pod medailovými stupni na čtvrtém místě. Třetí kolo Českého poháru, které se v Ústí nad Labem plavalo poprvé, hostilo tři sta padesát plavců z pětapadesáti českých klubů. Blanenské plavání zastupovali kromě Veroniky Zamazalové také Kateřina Demová, Hana Kopřivová, Petra Pokorná, Milan Musil a Milan Kučera. Ve finále B se představil i poslední jmenovaný mladší junior Milan Kučera. Bylo to na trati sto metrů motýlek a v konečných výsledcích se v této disciplíně zařadil na dvanáctou příčku.

V Boskovicích si dali v sobotu sraz nejmladší plavecké naděje od sedmi do deseti let. Blanenské družstvo posbíralo celkem devět medailí. Jejich držiteli se stali desetiletá Eliška Poláchová (dvě zlata a stříbro), devítileté Stella Hanzlíčková (zlato) a Eliška Zamazalová (bronz), osmiletí Václav Drábek (dvě stříbra) a Matěj Musil (bronz) a sedmiletý Tomáš Reka (bronz).

Poslední pokus o vylepšení kvalifikačních časů na Letní MČR dorostu a dospělých měli o víkendu účastníci Krajského přeboru dorostu a dospělých ve Zlíně. Na dlouhém bazénu se sešlo na sto třicet plavců z devatenácti klubů. Byli mezi nimi i blanenští plavci Radim Švarc a Jan Vencel. První přivezl kvalifikační čas na padesátku prsa a druhý zlato a stříbro v pro něho nepopulárních disciplínách dvoustovce a padesátce znak.

Věra Vencelová

 

© 2008 Plavecký oddíl asociace sportovních klubů Blansko

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode