Nejlepší sportovci města Blanska a okresu za rok 2019

12.02.2020 13:50

Zástupci nejrůznějších sportovních oddílů i příznivci sportu se sešli na Sportovním plese pořádaném ASK Blansko. Slušně zaplněný sál Dělnického domu mohl v sobotu 25. ledna  večer sledovat vyhlášení ankety o nejlepší sportovce a trenéry Blanska. Mezi oceněnými byli také zástupci našeho plaveckého klubu. Ocenění z ruko představitelů města převzali nejlepší plavec za rok 2019 Milan Kučera a trenérská osobnost roku 2019 vedoucí oddílu Dagmar Kuncová.

Úspěchy Milana Kučery v roce 2019:

Účastník Českých pohárů s mezinárodní účastí (osm mítinků za rok).

Letní mistrovství ČR dorostu a dospělých v Českých Budějovicích, kde získal tři medaile (vicemistr na 50M, bronz na 50VZ a 100M).

Zimní mistrovství ČR dorostu a dospělých v Plzni (juniorský mistr ČR v disciplíně 50M, vicemistr ČR v disciplíně 50VZ a bronz v disciplíně 100M).

Druhý plavec, který po Veronice Zamazalové získal v novodobých dějinách blanenského oddílu medaile z juniorského šampionátu. Pouhé čtyři setiny vteřiny mu v roce 2019 chyběly na padesátce motýlek ke splnění limitu pro zařazení do české juniorské reprezentace.

Úspěšně absolvoval s českou juniorskou reprezentací mezinárodní závody olympijských juniorských nadějí v polské Osvětimi a svými vynikajícími výkony na motýlkových tratích přispěl k celkové bronzové medaili českého výběru.

Za své vynikající výsledky byl Milan také vyhlášen spolu s dalšími šesti sportovci nejlepším sportovcem okresu Blansko. Gala večer se konal v pátek 7. února se ve Valchově a pořádala ho Česká unie sportu na okrese Blansko. Současným jeho trenérem je Miroslav Špaček.

Věra Vencelová

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dovětek k ocenění od trenérky a vedoucí oddílu Dagmar Kuncové

Velice si této ceny vážím a mrzí mě, že jsem to nemohla sdělit osobně, na letošním plese sportovců, kde bylo přítomno hodně sportovců, příznivců sportu a také občanů města Blanska. Tak jsem si alespoň trochu bilancovala sama pro sebe a zjistila jsem, že bez mých kolegů (trenérů a příznivců plavání) bych tuto cenu určitě nezískala. Vnímám ji také jako cenu pro PLAVÁNÍ v BLANSKU.

Víte, máme v oddíle každý své nezaměnitelné místo, a zato si každý zodpovídá a dělá, jak nejlíp dovede. Moje kolegyně Věra Vencelová se stará o články a foto, další kolegové denně trénují naše svěřence po své práci – jmenovitě Mirek Špaček, Radek Sedlák, Vítězslav Štrajt, Michal Špaček a já s dalšími kolegyněmi Vendulou Zábranskou, Olgou Kučerovou, Marii Němcovu, Věrou Vencelovou a Annou Kafoňkovou v rámci plavecké přípravky učíme ty nejmenší a snažíme se je pro plavání nadchnout, a hlavně získat pro oddíl. Není to jednoduché, neboť v městě Blansku je hodně sportů a také dobrých trenérů, kteří se snaží o totéž.

Je pravdou, že se cítím blanským plavcem od svých deseti let a potom od svých dvaceti let se postupně věnuji trenérství. Troufnu si říct, že hodně kamarádů a přátel, nejen z řad mých vrstevníků, ale hodně také z řad mých svěřenců, jsem získala právě tady v plavání a jsem nesmírně hrdá, že mohu být součástí blanenské party, která letos oslaví 80 let svého založení.

Je úžasné sem PATŘIT.

To je moje vyznání.

Vaše Dagmar Kuncová

 

 

 

 

© 2008 Plavecký oddíl asociace sportovních klubů Blansko

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode